Biden și Macron se angajează să se coordoneze în fața Rusiei

Publicat: 03 02. 2022, 09:44

Președintele american Joe Biden și omologul său francez Emmanuel Macron s-au angajat miercuri să-și coordoneze răspunsul față de acțiunile militare ale Rusiei la granița cu Ucraina, a anunțat Casa Albă, scrie France24.

Într-un apel făcut la scurt timp după ce Macron a spus că ar putea vizita Rusia pentru a căuta o soluție diplomatică, liderul francez și Biden „și-au afirmat sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, a spus Casa Albă.

Ei au analizat, de asemenea, „coordonarea continuă atât în ​​ceea ce privește diplomația, cât și pregătirile pentru a impune Rusiei costuri economice rapide și severe în cazul în care aceasta va invada în continuare Ucraina”, se arată într-un comunicat.

„Președintele Biden și președintele Macron au convenit că echipele lor vor rămâne în strânsă legătură, inclusiv prin consultare cu aliații NATO și partenerii UE, cu privire la abordarea noastră coordonată și cuprinzătoare pentru gestionarea acestor probleme”.

Rusia a trimis peste 100.000 de trupe și echipament militar la granița Ucrainei. Statele Unite și aliații săi acuză Moscova că se pregătește să invadeze fosta republică sovietică, care are ambiții de a adera la instituțiile occidentale, inclusiv la NATO. Moscova spune că trupele sunt acolo din cauza amenințărilor din partea Statelor Unite și a aliaților săi.