Bijuterii în valoare de 60.000 de dolari, confiscate de vameșii de la Otopeni

Publicat: 08 03. 2013, 13:23
Actualizat: 31 07. 2014, 14:36

Inspectorii Biroului Vamal Otopeni și polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele de mână ale unui bărbat care venea din Hong Kong bijuterii de aproape 670 de game, în valoare de aproximativ 60.000 de dolari, informează, vineri, Autoritatea Național al Vămilor.

Potrivit MEDIAFAX, bărbatul, în vârstă de 48 de ani, care venea de la Hong Kong, via Viena, s-a prezentat joi la Biroul Vamal pentru a intra în țară. După ce a intrat în posesia bagajelor, la efectuarea controlului vamal, bărbatul s-a înscris pe culoarul verde, pe care poți intra dacă nu ai „nimic de declarat”.

În urma unui control amănunțit al bagajelor bărbatului, vameșii și polițiștii de frontieră au descoperit bijuterii din metale și pietre prețioase care cântăreau 687 de grame.

„În data de 7 martie 2013, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Otopeni, împreună cu polițiștii de frontieră, au descoperit, în bagajele de mână ale unui cetățean român sosit din Hong Kong, bijuterii din metale și pietre prețioase având o valoare de aproximativ 60.000 USD”, se arată într-un comunicat de presă al Autorității Naționale a Vămilor.

Bijuteriile au fost reținute de vameși, iar bărbatul a fost amendat cu 3.000 de lei. Polițiștii de frontieră i-au întocmit acestuia dosar penal pentru contrabandă.