Bivolaru pe site-ul Europol, alături de cei mai căutați infractori din Europa. Pentru ce îl caută toți polițiștii europeni

Publicat: 22 09. 2017, 17:35

Gregorian Bivolaru se află pe lista „Most Wanted”, publicată pe pagina oficială a Europol.

Liderul MISA este căutat pentru că ar fi săvârșit mai multe infracțiuni de trafic de persoane și abuz sexual. Conform site-ului, aceste infracțiuni ar fi fost înfăptuite în Franța sau Finlanda, începând din 2006 până în 2013.

Gregorian Bivolaru a fost dat în urmărire internațională de autoritățile din Finlanda, după ce a fost emis un mandat de arestare în lipsă pe numele său. El nu a fost găsit la domiciliul din județul Sibiu și se pare că ar fi plecat din țară în ziua care a urmat eliberării din Penitenciarul Bistrița. Se pare că, în prezent, liderul MISA se află în Suedia.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Gregorian Bivolaru a plecat din România în 14 septembrie, pe numele acestuia neexistând nicio interdicție, după ce a fost eliberat din Penitenciarul Bistrița.

Bivolaru a declarat ca domiciliu județul Sibiu, localitatea Cisnădioara, însă, susțin sursele, nu ar fi stat niciodată acolo.

Practic, Poliția Sibiu l-a luat în evidență pe Gregorian Bivolaru în 13 septembrie, iar în 14 septembrie acesta a părăsit România.

În seara zilei de 20 septembrie, polițiștii din Sibiu au mers la domiciliul declarat al lui Gregorian Bivolaru, însă acesta nu a fost găsit.

Autoritățile din Finlanda au emis, în lipsă, un mandat de arestare pe numele lui Gregorian Bivolaru. Actele au ajuns în posesia Poliției Române în cursul zilei de miercuri.