Câine căzut în puțul unei mine dezafectate din Deva, scos la suprafață de salvamontiști după 50 de ore

Publicat: 17 03. 2015, 21:49

Potrivit șefului Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, incidentul a fost semnalat la numărul unic de urgență 112 de către localnicii din zonă, care nu au reușit să aducă la suprafață un câine care căzuse duminică într-un puț de aerisire al unei mine din zona Ruda Brad, la o adâncime de 50 de metri, într-un spațiu foarte îngust, delimitat de pereții alunecoși ai puțului de aerisire, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Echipa formată din salvamontiști și un salvaspeolog s-a folosit de un troliu special cu care se poate interveni în spații înguste, cum sunt avenurile din peșteri sau alte locuri cu loc limitat de manevră, în cele din urmă câinele fiind scos la suprafață fără alte incidente.

„Pentru noi a fost și un bun exercițiu în care am testat acest nou echipament de coborâre și de recuperare a victimelor din spații cu un grad limitat de mișcări. Este vorba de avene din peșteri, puțuri, pereți înalți sau locuri înguste, cu grad mare de dificultate în cazul unor acțiuni de salvare”, a declarat șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Câinele a fost salvat după mai bine de 50 de ore în care a stat în puț, timp în care localnicii i-au aruncat de mâncare de la baza puțului.