Cal salvat după ce s-a prăbușit pe o stradă din Sectorul 5

Publicat: 30 10. 2013, 19:26
Actualizat: 28 09. 2018, 03:01

Un cal înfometat care s-a prăbușit, marți, pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei, a fost salvat după intervenția Poliției Locale de sector și a Direcției Sanitar Veterinare (DSV) București, fiind confiscat și trimis la adăpostul pentru cai Tei-Toboc.

Polițiștii locali ai Sectorului 5 au fost sesizați, în jurul orei 10.30, de un echipaj al Secției 19 Poliție, că la intersecția străzii Mărgeanului cu strada Buzoieni un cal care se afla înhămat la o căruță s-a prăbușit pe carosabil și blochează circulația.

Polițiștii locali ajunși la fața locului au constatat că animalul se află într-o stare deplorabilă, având și mai multe răni deschise în partea din spate pe care și le-a provocat în momentul în care s-a izbit de asfalt.

Proprietarul calului, un tânăr din Bolintin-Vale, a fost amendat cu 1.500 de lei, iar animalul i-a fost confiscat.

Calul a fost preluat de reprezentanții unei fundații care l-au transportat la adăpostul pentru cai Tei-Toboc, numit și „Steaua Speranței”, din Sectorul 2 al Capitalei.

Directorul DSV Sector 5, Ovidiu Zvorișteanu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că deținătorul animalului „a admis că a greșit”, iar „calul a plecat către o lume mai bună”. Acesta a precizat că animalul nu prezenta urme de violență, ci avea cicatrice provocate de înhămarea necorespunzătoare.

Pe de altă parte, proprietarul calului nu a putut prezenta un act de proprietate și nu deținea nici documente care să ateste starea de sănătate a animalului.

(Serviciul FOTO al Agenției MEDIAFAX vă pune la dispoziție imagini)