Camera Deputaților a adoptat în unanimitate Legea pensiilor propusă de PSD

Publicat: 15 02. 2012, 09:51
Actualizat: 21 06. 2012, 07:26
Plenul Camerei Deputaților a adoptat, joi, Legea pensiilor propusă de PSD, cu unanimitate, respectiv 210 voturi "pentru".

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, joi, Legea pensiilor propusă de PSD, cu unanimitate, respectiv 210 voturi "pentru".

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege privind majorarea pensiilor, inițiat de PSD, stabilind creșterea punctului de pensie la 37,5% de la 1 ianuarie 2008, și la 45% de la 1 ianuarie 2009.

Deputații au acceptat, astfel, varianta Comisiei pentru muncă la proiectul inițial al PSD, la propunerea Guvernului. Inițial PSD a cerut majorarea punctului de pensie la 45% din 2008, dar, la ședința comisiei, ministrul Economiei și Finanțelor, Varujan Vosganian, a propus creșterea punctului de pensie în 2008 la 37,5%.

Vosganian a spus că nu există surse financiare pentru ca punctul de pensie să fie 45% din salariul mediu pe economie anul viitor, ci numai pentru 37,5%, iar aceste argumente au fost acceptate de comisie și de plen.

După votul din plen, social-democratul Marian Sârbu a mulțumit tuturor grupurilor parlamentare și în special premierului Călin Popescu Tăriceanu, care "și-a asumat chiar cu 24 de ore înainte proiectul PSD".

"Faptul că premierul și PNL achiesează la un proiect al PSD dovedește întoarcerea la problemele de zi cu zi ale pensionarilor", a spus Sârbu. El a precizat că de la 1 septembrie se dublează pensiile agricultorilor și cresc cu 5% pensiile din sistemul de stat. Potrivit lui Sârbu, această măsură, împreună cu majorarea punctului de pensie la 37,5% de la 1 ianuarie 2008, va face ca o pensie de 4 milioane de lei de acum să devină de 6 milioane de lei.

Deputatul democrat Gheorghe Barbu a precizat că PD a votat acest proiect de lege, dar are rezerve în privința asigurării surselor financiare pentru aplicarea prevederilor lui. (Mediafax)