Campania #FărăPenali se blindează cu VEDETE: Florin Călinescu, Oana Pellea și Marius Manole, printre cei care vor strânge semnături

Publicat: 17 07. 2018, 16:22

„Timp de o săptămână, în Piața Universității, ei vor fi protagoniștii care vor strânge semnături pentru ca persoanele condamnate penal să nu mai conducă România. Mulțumim tuturor actorilor care au ales să se implice!”, se anunță într-un mesaj pe pagina de Facebook a USR Constanța.

Actorul Marius Manole anunțase deja de luni că se va implica în această campanie. 

„Dragi colegi actori din București și nu numai, intenționez să organizez, cu sprijinul celor care se ocupă de platforma #farapenaliinfunctiipublice, o săptămâna de miercuri, 18 iulie, până miercuri, 25 iulie, în care ACTORII stau la Universitate și strâng semnături. Cred că e necesar să facem asta. Țin să precizez că această inițiativă este una civică și NU SPRIJINĂ niciun partid! P.S: Recomand și colegilor care nu sunt din București sa facă același lucru in orașele lor!”, a fost mesajul actorului.

Actorul Marius Florea Vizante a semnat deja în cadrul campaniei.

Obiectivul USR este ca până la finalul anului 2018 să înainteze Parlamentului un proiect de revizuire a Constituției prin care să se interzică persoanelor condamnate penal la pedeapsa închisorii să candideze la alegerile locale, parlamentare și prezidențiale, dacă au săvârșit infracțiuni în mod intenționat. Partidul din opoziție trebuie să strângă cel puțin 500.000 de semnături ale cetățenilor cu drept de vot din cel puțin jumătate din județele tării ca proiectul să ajungă în Parlament.