Când „scapă” omenirea de Vladimir Putin. Pe ce dată își încheie mandatul de președinte al Rusiei

Publicat: 03 03. 2022, 14:12
Președintele Rusiei, Vladimir Putin / Sursa foto - ARHIVĂ: Profimedia

Președintele rus Vladimir Putin a semnat, în aprilie 2021,  o lege care l-ar putea menține în funcția de la Kremlin până în 2036, anunța anul trecut guvernul rus.

Legislația din Rusia i-ar permite lui Vladimir Putin să candideze pentru încă două mandate de șase ani, odată ce mandatul său actual se încheie în 2024, potrivit unei analize Reuters.

Aceste schimbări au fost susținute într-un vot public în vara lui 2020, și i-ar putea permite lui Putin, în vârstă de 69 de ani, să rămână la putere până la vârsta de 83 de ani.

În prezent, el este la al doilea mandat consecutiv de președinte și al patrulea în total.

Pe cine vrea Putin să instaleze la președinția Ucrainei

În ceea ce privește planurile din Ucraina, Vladimir Putin intenționează să-l reinstaleze pe fostul președinte ucrainean Viktor Ianukovici în fruntea țării și așteaptă ca forțele Moscovei să-l îndepărteze pe Volodimir Zelenski, actualul președinte.

Viktor Ianukovici s-ar afla la Minsk, iar Kremlinul pregătește o operațiune de înlocuire a lui Volodimir Zelenski cu fostul președinte înlăturat de revoluția EuroMaidan din 2014, potrivit serviciilor secrete ucrainene citate de Ukrainska Pravda și de The Kyiv Independent.