Când va ajunge vaccinul Johnson&Johnson în România

Publicat: 16 03. 2021, 16:06
Actualizat: 06 04. 2021, 14:18
Când va ajunge vaccinul Johnson&Johnson în România

Vaccinul Johnson&Johnson va ajunge în România la jumătatea lunii aprilie, transmite coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță. Colonelul a mai anunțat, de asemenea, că prima tranșă va număra doar câteva zeci de mii de doze, el subliniind că fiind monodoză, serul se pretează mai mult centrelor mobile.

Valeriu Gheorghiță a anunțat când va ajunge vaccinul Johnson&Johnson în România

Colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a spus, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că serul Johnson&Johnson va ajunge în România cel mai probabil în a doua jumătate a lunii aprilie.

„În a doua jumătate a lunii aprilie dacă nu mă înșel ar trebui să primim probabil prima tranșă. Nu este una consistentă, probabil că vom primi câteva zeci de mii de doze. Reamintesc faptul că se administrează într-o singură doză, deci schema de vaccinare este simplificată. Din acest motiv nu au fost luate decizii finale vizavi de categoria de persoane eligibile. Ținând cont de faptul că este un vaccin recomandat tuturor celor cu vârsta de peste 18 ani și care nu au contraindicații cunoscute, vom vedea care va fi strategia prin care vom folosi acest tip de vaccin”, a transmis col. dr. Gheorghiță.

Potrivit medicului militar, din punct de vedere practic, fiind un vaccin care se administrează într-o singură doză, serul Johnson&Johnson s-ar potrivi mai mult pentru centre mobilele și pentru vaccinarea în localitățile în care accesul la centrele de vaccinare este mai dificil.

„Asta nu înseamnă că nu va fi accesat și de restul categoriilor de persoane”, a mai afirmat dr. Gheorghiță.

Vaccinul dezvoltat de producătorul Johnson&Johnson a fost aprobat săptămâna trecută de către EMA

Vaccinul dezvoltat de producătorul Johnson&Johnson a fost aprobat de către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA)  în 11 martie. Serul companiei farmaceutice este primul vaccinîmpotriva coronavirusului care se administreză într-o singură doză.