Cântărețul Tudor Chirilă, legitimat la PROTEST de un jandarm care „DUHNEA A ALCOOL”. Plângere penală pe numele jandarmului

Publicat: 18 12. 2018, 14:59

La un moment dat, o patrulă de jandarmi a venit să îi legitimeze pe protestatari, iar aceștia au observat că unul dintre aceștia mirosea puternic a alcool. Întrebat dacă a băut, jandarmul nu răspunde.

Imaginile filmate și transmise live de Tudor Chirilă, pe pagina sa de Facebook, au surprins momentul în care artistul îl întreabă pe jandarm dacă a consumat băuturi alcoolice, întrebare care rămâne însă fără răspuns.

„Am o întrebare. Dumneavostră ați consumat băuturi alcoolice acum? V-am întrebat ceva, domnule jandarm. Ați consumat cumva băuturi alcoolice? Colegul a consumat băuturi alcoolice, puteți să ne confirmați? Așa cum dumneavoastră ne întrebați lucruri, avem și noi dreptul să știm câte ceva. De ce nu-mi răspundeți?”, întreabă cântărețul.

„Nu ne dați cu gaze, nu?”, întreabă ironic Oana Gheorghiu. „Astăzi nu. Dar când v-am dat noi cu gaze?”, răspunde jandarmul. „Pe 10 august”, i-a readus aminte un alt protestatar.

Întrebat de ce îi legitimează, jandarmul răspunde că: „Am dreptul de a legitima orice persoană. Dumneavoastră nu aveți o autorizație să…”.

„Un jandarm care duhnește a alcool legitimează cinci oameni care stau cu un banner pe un trotuar. Jandarmul duhnind a alcool e în exercițiul funcțiunii. La 112 operatorul nu consideră o urgență faptul că un jandarm beat legitimează oameni pașnici pe un trotuar. Oare e o urgență dacă jandarmul băut devine agresiv?”, a scris Tudor Chirilă pe Facebook.

Jandarmul despre care mai mulți protestatari, între care Tudor Chirilă, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, spun că i-ar fi legitimat în timp ce era în stare de ebrietate s-a ales cu o plângere penală. Un alt protestatar care a fost interpelat de jandarm a depus o plângere la Parchetul Militar și cere anchetarea bărbatului care ar fi fost beat în timpul serviciului.

Pe Facebook a fost postat și un al doilea clip, în care același jandarm se oprește să legitimeze niște protestatari. Și aceștia observă că bărbatul ar fi consumat băuturi alcoolice.

Foto: Captură