Cantinele din Portul Constanța, un risc pentru clienți: Mizerie, ustensile nepotrivite și produse fără dată de valabilitate

Publicat: 21 05. 2019, 13:56

Angajații Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța au controlat, în ultima săptămână, nouă dintre cantinele care funcționează în porturile Constanța și Constanța Sud-Agigea.

Potrivit șefului CJPC Constanța, Horia Constantinescu, în timpul verificărilor la unele cantine au fost descoperite nereguli, cum ar fi mizerie, ustensile și recipiente nepotrivite pentru alimentația publică, produse fără elemente de identificare sau fără dată de valabilitate, dar și practici comerciale înșelătoare.

Trei dintre unitățile controlate au fost găsite în regulă, dar pentru alte două cantine s-a luat decizia de oprire temporară a activității.

În cazul altei unități, din cauza abaterilor grave constatate, comisarii vor propune închiderea definitivă a activității.

În cadrul acestor verificări, comisarii de la Protecția Consumatorilor din Constanța au dat, în total, 12 amenzi, în valoare de 62.000 de lei, și au retras de la comercializare aproximativ 90 de kilograme de produse alimentare.