Captură de amploare în România: 70 de kilograme de cocaină neagră

Publicat: 04 08. 2015, 18:02

Potrivit surselor citate, transportul de cocaină trebuia să treacă inițial prin portul Constanța, dar după ce autoritățile judiciare germane au intrat pe firul operațiunii, traficanții au modificat traseul și drogurile au trecut prin vama Otopeni, de unde au fost duse mai departe la Timișoara, unde s-a făcut captura.

Drogurile, ascunse în corpuri de mobilier încărcate într-un container, aveau ca destinație finală Spania. Anchetatorii au folosit flexuri pentru a tăia corpurile de mobilier și a recupera cocaina.

În urma operațiunii, anchetatorii au prins patru persoane de origine venezueleană, una dintre acestea fiind căsătorită cu o româncă. Cei patru suspecți urmează să fie duși la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală din București, pentru a fi audiați în legătură cu proveniența cocainei și filiera pentru care operau.

Potrivit surselor citate, cocaina neagră este un drog foarte rar, până în prezent anchetatorii neputând estima valoarea celor aproximativ 70 de kilograme de droguri capturate.