Captură record în Ilfov: șaptezeci de tone de articole pirotehnice

Publicat: 30 12. 2015, 17:41

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Ilfov au făcut, miercuri, controale pentru depistarea persoanelor care dețin și comercializează produse pirotehnice, potrivit unui comunicat al IGPR.

Astfel, în municipiul București, la sediul unei societăți comerciale, care aparține unui bărbat de 59 de ani, au fost descoperite 70 de tone de materiale pirotehnice, din clasele I- IV, în valoare de 400.000 de euro.

În acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal pentru desfășurare fără drept de orice operațiuni cu articole pirotehnice și comercializarea fără drept către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate, pentru a fi utilizate de către pirotehniceni, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și fals în declarații. De asemenea, articolele pirotehnice au fost indisponibilizate, pentru cercetări, mai arată sursa citată.

„Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articole pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor și mediului. Din motive de ordine și siguranță publică, se interzice deținerea, utilizarea și/sau vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice din categoriile F2, F3 și F4, acestea fiind destinate utilizării de către pirotehnicieni”, au precizat reprezentanții IGPR.