Captură uriașă de țigări de contrabandă la Constanța

Publicat: 28 11. 2014, 11:45
Actualizat: 12 06. 2018, 20:56

Potrivit Gărzii de Coastă, la sfârșitul lunii iulie, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au descoperit în Portul Constanța Sud – Agigea un container încărcat cu țigarete, care sosise din Olanda, prin Grecia, și avea ca destinație finală o societate comercială din Bulgaria.

În urma controlului, în container au fost descoperite 460.200 de pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 4.610.000 de lei.

Investigațiile au fost făcute de polițiștii de frontieră de la Garda de Coastă, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Curții de Apel Constanța, beneficiind de suportul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă. Cercetările au scos la iveală faptul că țigările erau destinate unei firme din Bulgaria care se afla în atenția polițiștilor de frontieră constănțeni pentru implicarea în activități de contrabandă cu țigarete.

Inițial, întreaga cantitate de țigări a fost indisponibilizată și lăsată în custodia liniei de shipping, polițiștii de frontieră întocmind în cauză dosar penal pentru contrabandă.

Cercetările au fost continuate sub coordonarea unui procuror, iar în cursul zilei de joi polițiștii de frontieră au procedat la aplicarea sechestrului asigurator, dispus de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, pentru cele 460.200 de pachete cu țigări, din mărcile Marble Fliter de Luxe, Marble Royal, Marble Gold, Business Royals și DON.

Întreaga cantitate de țigarete din container a fost ridicată și depozitată la sediul Gărzii de Coastă, urmând să se stabilească, la finalizarea dosarului, dacă va fi distrusă sau valorificată în interesul statului.