Care era boala secretă de care suferea Nicolae Ceaușescu. Aparatura a fost adusă, de urgență, de la Spitalul Fundeni. “A stat fără anestezie!”

Publicat: 16 11. 2020, 11:04
Actualizat: 16 11. 2020, 11:31
Care era boala secretă de care suferea Nicolae Ceaușescu. Aparatura a fost adusă, de urgență, de la Spitalul Fundeni. “A stat fără anestezie!”

Nicolae Ceaușescu nu a fost ocolit de problemele de sănătate, Prof.Dr. Alexandru Oproiu amintindu-și, la un moment dat, că fostul dictator a trecut printr-o intervenția complicată, în vila pe care o deținea în cartierul Primăverii din Capitală.

Prof.Dr. Alexandru Oproiu mai preciza că Nicolae Ceaușescu prețuia mult medicii români, în care avea deplină încredere.

A făcut colonoscopie și a stat fără anestezie. S-a făcut consult și s-a hotărât să se facă această colonoscopie. L-am consultat la Spitalul Elias, iar conoloscopia a fost făcută acasă. Avea încredere în medicina românească, nu se ducea afară”, spunea, într-un interviu acordat pentru dcnews.ro, medicul Alexandru Oproiu.

Nicolae Ceaușescu, salvat la vila din cartierul Primăverii

Colonoscopia a avut loc la vila lui Nicolae Ceaușescu din cartierul Primăverii. Acolo a fost adusă aparatura corespunzătoare de la Spitalul Fundeni. La intervenție a participat doar profesorul Eugeniu Proca, ministrul Sănătății, în acea perioadă.

La momentul respectiv, intervenția era una complicată și necesita maximă atenție, pentru că posibilă perforația colonului.

Prof. Dr. Alexandru Oproiu a murit luni

Precizăm faptul că Prof. Dr. Alexandru Oproiu, președintele de onoare al Societății Române de Gastroenterologie, a încetat din viață. Tristul anunț a fost făcut, luni, 16 noiembrie de rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, Viorel Jinga.

Domnul Profesor Alexandru Oproiu a plecat in Eternitate! Îi adresăm un Pios Omagiu plin de Recunoștință, pentru activitatea Medicală și Didactică!”, a scris Viorel Jinga pe Facebook.

Prof. Dr. Alexandru Oproiu avea 60 de ani de experiență în sistemul de sănătate, indiferent că vorbim de cel public sau privat. De-a lungul vieții, a publicat 162 de articole de specialitate în literatura medicală română și 38 în străinătate. Pe 20 săptămâni, profesorul ar fi împlinit 90 de ani.