Care este starea de sănătate a primului copil din România internat la ATI, infectat cu coronavirus. “Nu mai are…” Anunțul făcut de Nelu Tătaru

Publicat: 24 09. 2020, 09:15
Actualizat: 24 09. 2020, 09:16
Ce dramă! Fetiță de 4 ani, din Iași, răpusă de coronavirus. Micuța avea comorbidități accentuate

Primul copil din România care a ajuns la Terapie Intensivă infectat cu coronavirus se simte acum mai bine și, cel mai important, poate respira singur, semn că tratamentul a dat rezultate. În vârstă de 9 ani și 11 luni, acesta urmează să fie transferat la Secția de Pneumologie.

Are o stare generală bună, nu mai are un necesar de oxigen, este în continuare în terapie intensivă, urmând ca în zilele următoare să fie trecut pe secție. Se mobilizează, sperăm că mergem în direcția bună și din asigurările medicilor, tratamentul are un răspuns favorabil”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

De precizat că starea copilului se îmbunătățise încă de acum câteva zile, dar încă respira cu masca de oxigen. Acum nu mai are nevoie de ea și va fi transferat la Secția de Pneumonologie, unde va sta separat pentru că, în continuare, este infectat cu coronavirus.

Copilul a ajuns internat la Terapie Intensivă la Spitalul Gomoiu din București după ce a făcut o complicație gravă, sindrom inflamator multisistem. Medicii sunt de părere că acesta a contractat virusul în urmă cu trei săptămâni, odată cu părinții lui, dar pentru că era asimptomatic nu a fost testat.

Medicul Florin Roșu, îngrijorat după ce un copil infectat cu coronavirus a ajuns la ATI

În urmă cu patru zile, medicul Florin Roșu afirma că un pacient copil infectat cu coronavirus internat la ATI reprezintă o premieră pentru țara noastră. Doctorul se teme că acest caz ar putea însemna că “virusul a început să aibă mutații foarte serioase. Dacă până acum ‘proteja’ copiii, dacă putem spune așa, între ghilimele, se pare că în momentul de față acest lucru nu se mai întâmplă și riscăm să ajungem într-un moment critic”.