8 ȘTIRI DE LA 8. Medic român din prima linie: „Faptul că avem primul copil internat la ATI poate însemna că virusul a început să sufere mutații serioase”

8 ȘTIRI DE LA 8. Medic român din prima linie: „Faptul că avem primul copil internat la ATI poate însemna că virusul a început să sufere mutații serioase”
8 ȘTIRI DE LA 8. Medic român din prima linie: „Faptul că avem primul copil internat la ATI poate însemna că virusul a început să sufere mutații serioase”. Foto: Pixabay.com
Publicat: 20/09/2020, 07:51
Actualizat: 06/04/2021, 15:50

Medicul ATI Florin Roșu, șeful Secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași, explică într-un interviu pentru HotNews.ro, că  vârsta pacienților care prezintă forme grave de infecție cu SARS-CoV 2 a început să scadă în ultimele 3 săptămâni, ceea ce înseamnă că pacienții tineri încep să dezvolte și ei forme severe.

Virusul nu mai menajează copiii?

În ceea ce privește cazul copilului de 9 ani și 11 luni internat la Terapie Intensivă la Spitalul Gomoiu din București, medicul Florin Roșu afirmă că un pacient copil infectat cu coronavirus internat la ATI, fără alte afecțiuni, reprezintă o premieră pentru țara noastră. Medicul se teme că acest caz ar putea însemna că „virusul a început să aibă mutații foarte serioase. Dacă până acum ‘proteja’ copiii, dacă putem spune așa, între ghilimele, se pare că în momentul de față acest lucru nu se mai întâmplă și riscăm să ajungem într-un moment critic”, mai spune medicul pentru HotNews.

Tablete pentru elevi, furate din sediul Primăriei Popeşti-Leordeni şi amanetate în Bucureşti

11 tablete au fost furate din sediul Primăriei Popești-Leordeni de un tânăr de 28 de ani, care le-a amanetat apoi în București. Bărbatul s-a ales cu dosar penal, informează Medifafax. Poliția Ilfov anunță că furtul celor 11 tablete a avut loc în perioada 10-18 septembrie, prejudiciul total fiind estimat la aproximativ 5.500 de lei.

Donald Trump caută metode ca o parte din tranzacţia TikTok să ajungă la Trezoreria SUA

Președintele Americii Donald Trump nu renunţă la ideea de a trimite la Trezorerie o bună parte din viitoarea tranzacţie de cumpărare a TikTok. Acesta a abordat subiectul cu preşedintele Oracle, Larry Ellison, şi cu CEO-ul Wallmart, Doug McMillon.

MAI întărește supravegherea frontierei terestre

Poliţia de Frontieră Română va fi dotată, până la sfârșitul anului, cu 50 de autospeciale de supraveghere cu termoviziune, dotate tehnic să detecteze o țintă de la o distanţă de 7 km şi să efectueze recunoașterea persoanelor de la o distanţă de 4 km. Autovehiculele vor fi folosite în misiuni de supraveghere a frontierei terestre, pentru combaterea şi prevenirea migraţiei ilegale, respectiv a contrabandei cu produse accizabile.

Candidata PNL-USR la sector 4 sperie Capitala!

Alegerile locale își vor afla săptămâna viitoare marii câștigători. Mulți dintre candidați, necunoscuți până de curând electoratului, încearcă să-și seducă votanții cu proiecte zgomotoase. Este și cazul Simonei Spătaru, candidatul pe care PNL și USR PLUS l-au ”aruncat” în luptă pentru Primăria Sectorului 4. Conform propriilor declarații și sloganului de campanie, avocata de 41 de ani și-a propus să construiască ”noul București” și e convinsă că ”Fără hoție ajungem departe”.

Orban, despre protestele faţă de purtarea măştii în şcoli: Unii parcă nu îşi iubesc copiii

Potrivit unei declarații oferite de premierul Ludovic Orban, sâmbătă, la Botoșani, obligativitatea ca elevii să poarte măşti de protecţie în timpul orelor de curs este o măsură de protecţie sanitară care are „rostul de a păzi copiii de virus”. Premierul a mai adăugat că îi pare rău „că există unii care parcă nu îşi iubesc copiii”, făcând referire la protestele organizate împotriva măsurii ca elevii să poarte măștile.

Fenomenul care face virusurile mai periculoase și mai greu de distrus

Potrivit unei cercetări citate de cotidianul britanic The Independent, încălzirea globală poate crește amenințarea unor boli infecțioase, pentru că virusurile devin mai greu de distrus.

Un medic pediatru încearcă să-și facă dreptate de mai bine de șase ani

În urmă cu șase ani, Gabi Simiciuc, medic pediatru din Bârlad, era acuzat la o emisiune TV că a băgat în comă un copil de doar patru ani. Mai exact, în octombrie 2014, ”Codrin, băgat în comă de medic, la patru ani” era titlul emisiunii în urma căruia medicului avea să-i fie știrbită imaginea și probitatea profesională din orașul său. Doctorul nu a renunțat și împreună cu soția sa a luat calea tribunalelor pentru a își face singur dreptate.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Cât a costat sicriul lui Costel Corduneanu? ”Stăpânul Moldovei”, înmormântare cu fast în cimitirul unde...
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Maria, o gimnastă de doar 17 ani s-a stins din viață subit: ”Boala a răpus-o...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Test de cultură generală. De ce pisicile dorm atât de mult?