Casă de 1 milion de euro, scoasă la vânzare în Iași. Nu te așteptai să arate așa – FOTO

Publicat: 26 09. 2020, 17:52
Actualizat: 26 09. 2020, 17:53

O casă în valoare de 1 milion de euro a fost scoasă la vânzare în Iași, însă nu arată așa cum te-ai fi așteptat, nu este o vilă luxoasă, de ultimă modă, ci din contră, este o clădire de patrimoniu.

Anunțul de vânzare a casei a fost postat pe mai multe mai multe site-uri de specialitate, însă anul de construcție diferă – 1859, respectiv 1959.

Casă de 1 milion de euro, scoasă la vânzare în Iași

Casa se găsește în Copou, pe strada Lascăr Catargi, însă accesul și pe strada Sărărie. Construcția este făcută din blocuri de piatra și cărămida, având o suprafață de 560 mp, pe un teren de 1500 mp.

„Dispunerea camerelor:

– parter, salon, 4 camere, 2 bai, bucatarie, hol, terasa;

– etaj, spațiu liber, necompartimentat.

Imobilul are o suprafața de 560 mp, dispuși pe parter și etaj, înălțimea parterului 4,5 m, înălțimea etajului 4 m.”, se precizează în unul din anunțurile de vânzare.

De asemenea, persoana care a postat anunțul specifică faptul că imobilul „necesită investiții pentru consolidare și reamenajare”.

Casă interbelică, scoasă la vânzare la prețul de 800.000 de euro

O altă clădire istorică scoasă la vânzare în Iași se află pe strada Spital Pașcanu, imobilul fiind conastruit în perioada interbelică, anul 1930. Prețul de vânzare este de 800.000 de euro iar casa beneficiază și de un teren de 3200 mp.

„Deși are aproape 90 de ani, casa-monument istoric beneficiază de o structura de rezistență bună. În plus, este amplasată foarte aproape de aeroport, ceea ce înseamnă că viitorii tăi oaspeți nu vor pierde timpul în trafic, ci relaxându-se în hotelul de poveste care abia așteaptă să-i primească”, se specifică în anunțul de vânzare.