Cât timp după Paște pot fi mâncate ouăle înroșite în Joia Mare

Publicat: 19 04. 2015, 10:09
Actualizat: 18 05. 2015, 16:03

Ouăle proaspete pot fi păstrate în frigider chiar și până la cinci săptămâni. Nutriționiștii spun că termenul de valabilitate scade considerabil în cazul ouălor ce au fost fierte. Astfel, ele nu ar trebui păstrate mai mult de șapte zile în frigider. În cazul în care ați înroșit ouăle în Joia Mare și încă nu le-ați terminat, ei bine e cazul să le aruncați deoarece ricați să vă puneți sănătate în pericol, informează Digi 24

În cazul în care coaja ouălor este înlăturată după fierbere, acestea rezistă în jur de cinci zile tot în frigider. Această recomandare este demnă de luat în seamă mai ales în preajma sărbătorilor pascale, când tindem să păstrăm o perioadă lungă ouăle fierte, cu coaja vopsită, în frigider sau în afara lui.

Deși aspectul lor nu se modifică, ouăle fierte nu rezistă atât de mult ca cele proaspete pentru că, prin gătire, stratul natural protector al acestora, care se găsește la suprafața cojii, se dizolvă. Fără acest strat, porii din coaja ouălor se deschid, iar bacteriile contaminează produsul mai ușor.