Caz revoltător! Bărbatul din Ialomița, care a ucis în bătaie câinele de rasă al vecinului, a mutilat o cățelușă la câteva zile după ce a fost anchetat de poliție

Publicat: 08 02. 2020, 23:25
Actualizat: 09 02. 2020, 11:46

Un bărbat care a ucis în bătaie câinele unui vecin din satul Condești, județul Ialomița, a recidivat la doar câteva zile după ce a fost anchetat de poliție în legătură cu agresiunea. Vecinii spun că acesta a snopit în bătaie o altă cățelușă, care este și gestantă.

Vecinul de coșmar din în satul Condești, comuna Bărcănești, județul Ialomița, nu a fost intimidat de ancheta poliției și a continuat să agreseze câinii localnicilor.

Deși poliția a venit în primul caz, individul este în libertate și nu îl oprește nimeni din omorât câini”, spun sursele Gândul.info.

Vecinii s-au mobilizat și au reușit să preia cățelușa agresată și să o ducă la o clinică veterinară din București.

Reamintim că zilele trecute, un bărbat de 36 de ani din Bărcănesti, a reclamat la 112 faptul că vecinul său i-a lovit câinele cu un par în cap.

În urma verificărilor a reieșit faptul că animalul în cauză ar fi intrat pe proprietatea unui bărbat de 69 de ani din comuna Bărcănesti, care a declarat polițiștilor că ar fi lovit câinele din rasa rottweiler pentru a se apăra.

În continuare se efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul, fiind întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor cu intenție, fără drept”, a transmis IPJ Ialomița.

Totuși, surse susțin că trei bărbați ar fi ucis câinele dându-i de băut otravă și în bătându-l cu o rangă ce avea cuie înfipte în ea.

La acel moment, proprietarul asociației de apărare a animalelor și-a trimis un angajat care să preia câinele pentru a-l transporta în București, la o clinică, pentru a fi salvat, însă, din păcate, câinele a fost atât de rănit încât a murit.

De asemenea, președintele asociației a anunțat că va cere o expertiză medicală – necropsie – și va depune plângere penală împotriva agresorilor.