Cazul Anei Maria, românca însărcinată ucisă în Italia | Criminalul a scăpat de închisoare pe viață

Publicat: 10 10. 2022, 14:54
Actualizat: 10 10. 2022, 15:00

Criminalul Anei Maria Lăcrămioara Di Piazza, românca ucisă în Italia în 2019, a scăpat de pedeapsa de închisoare pe viață. Victima era însărcinată în luna a patra.

Ana Maria, o tânără de 30 de ani, a fost omorâtă în noiembrie 2019. Românca era în a patra lună de sarcină și a fost înjunghiată în gât, iar crima a fost comisă de Antonino Borgia, cel care urma să fie tatăl copilului – un bărbat căsătorit și cu doi copii.

Curtea de Apel a decis să îi reducă pedeapsa la 19 ani și 4 luni închisoare, considerând că factorii agravanți care au dus la prima condamnare, adică motivele abjecte și cruzimea, nu au existat, relatează Palermo Today.

Astfel, hotărârea anterioară a fost schimbată, iar Curtea de apel a acceptat argumentele avocatului Salvatore Bonnì, care îl apără pe acuzat, potrivit cărora – așa cum s-a susținut întotdeauna – a fost o omucidere voluntară, dar nu premeditată.

Motivele sentinței vor fi depuse în 75 de zile.

„A fost ucisă într-un mod groaznic, trebuie să plătească”.

Mama fetei nu a primit cu bine această decizie. Ea spune că bărbatul a comis o crimă oribilă și ar trebui să plătească.

Ana Maria a fost ucisă de individ pentru că bărbatul încerca să scape de sarcina ei, care i-ar fi distrus imaginea familială și socială, „a unui bărbat respectabil, de familie, antreprenor”.

Acesta spunea că Ana Maria era gravidă cu un alt bărbat și bebelușul ar fi urmat să reprezinte o formă de șantaj.

Criminalul a declarat că Ana l-ar fi șantajat cu 3.000 de euro, ca să nu spună adevărul despre relația sa.

Borgia a decis clar că o va ucide: a înjunghiat-o în lateral, a târât-o de picior și a luat un băț, cu care a lovit-o în cap.

„Nu murea, i-am dat lovituri bune. Avea o gaură în lateral, cu tupeu. I-am tăiat gâtul, să se poată odihni. I-am zdrobit capul, pentru că încă mai gâfâia”.

Tânară a fost înjunghiată de 10 ori.

Bărbatul a recunoscut, într-un interviu, că plănuia să incinereze cadavrul, într-un butoi.