Cazul din Caracal / IGPR: După concluziile medicale, polițiștii au consemnat că mandatul pe numele Monicăi Melencu nu poate fi pus în executare

Publicat: 27 09. 2019, 21:28

„Referitor la punerea în aplicare a mandatului de aducere pe numele doamnei Melencu, vă comunicăm că, în urma concluziilor medicale preliminare, politiștii din cadrul IPJ Dolj au intocmit un proces verbal în care s-a consemnat faptul ca mandatul nu poate fi pus în executare conform articol 266, alineat 3 Cod Procedură Penală”, informează IGPR.

Concret, alineatul 3 din articolul menționat arată:„Dacă persoana arătată în mandatul de aducere nu poate fi adusă din motive de boală, cel însărcinat cu executarea mandatului constată aceasta într-un proces- verbal, care se înaintează de îndată organului de urmărire penală sau, după caz, instanței de judecată”.

La domiciliul familiei Melencu au fost vineri agenții procedurali și jandarmii pentru a pune în executare mandatul DIICOT de aducere a mamei Luizei pentru prelevarea probelor biologice. Aceasta a leșinat în timp ce se certa cu jandarmii și a fost nevoie de intervenția unei ambulanțe.