Cazul din Caracal reîncălzește o „ciorbă rece”: Afaceristul „Codiță” i-ar fi oferit 1.200 de euro pe lună lui Andrei Păunescu, pentru a-l ajuta să deschidă o televiziune

Publicat: 17 08. 2019, 10:49

„Plătit cu 1.200 de euro pe lună, Păunescu junior a fost «racolat» de interlopul caracalean Remus Rădoi, zis «Codiță», pentru a-l folosi la obținerea unei licențe de emisie TV. Fiul lui Adrian Păunescu a fost, până de curând, director de televiziune la RED TV Caracal, patronată de interlopul «Codiță»”, scria „Adevărul”, la acea vreme.

Păunescu a intrat în industria tv după ce și-a încercat norocul la cenaclurile tatălui său și a predat jurnalismul.

În 2008, Remus Rădoi, patronul unei firme de bodyguarzi din Caracal, a făcut demersuri la CNA pentru a obține licența pentru un post tv.

„Codiță” a înființat o firmă și a stabilit numele televiziunii: Red TV. În aprilie 2008, Remus Rădoi l-a ales pe Andrei Păunescu pentru funcția de director general al postului.

Director de programe a fost Dinu Maxer, fost membru al boyband-ului Axxa, din anii 2000.

Investiția în Red TV ar fi ajuns la 1,2 milioane euro. Relația dintre „Codiță” și Păunescu s-a stricat după divergențe legate de viitorul televiziunii: „Eu sunt mai modernist, dânșii aveau o concepție mai veche”, a spus „Codiță”.