Cazuri de COVID-19 la Primăria Odorheiu Secuiesc / Mai mulți angajați lucrează acum de acasă

Publicat: 06 10. 2020, 12:42

Trei angajaţi de la Primăriei Odorheiu Secuiesc s-au infectat cu noul coronavirus, la nivelul instituţiei fiind luate măsuri de dezinfectare a spaţiilor, iar jumătate dintre salariaţi lucrează de acasă.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Zörgő Noémi, a declarat că secretarul primăriei a fost confirmat, vineri, ca fiind infectat, după ce a avut febră timp de două zile şi s-a prezentat la serviciul de urgenţă al Spitalului Municipal, unde a fost testat şi s-a dovedit că este infectat cu noul coronavirus, scrie Agerpres.

El a fost internat, dar în acest moment se simte bine.

În plus, o angajată a Biroului Juridic al primăriei s-a simţit rău şi a mers la spital, iar sâmbătă a fost confirmată ca fiind infectată şi a fost internată. A treia persoană, tot de la Biroul Juridic, a fost testată pozitiv, dar nu prezintă simptome şi nu a fost nevoie de spitalizare.

Zörgő Noémi a precizat că au mai fost testaţi alţi cinci angajaţi ai primăriei şi se aşteaptă rezultatele în cursul după-amiezii de marţi.

„S-au dezinfectat spaţiile şi 50% dintre colegi stau acasă în home office şi numai 50% sunt acolo, de la fiecare birou. Primăria funcţionează, toate serviciile pot fi accesate”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Odorheiu Secuiesc.

Administratorul public al Primăriei Deva, Adrian David, s-a reinfectat cu COVID-19

Administratorul public al municipiului Deva, Adrian David, s-a infectat, pentru a doua oară în acest an, cu COVID-19.

„Duminică, m-am trezit cu simptomele specifice unei răceli şi, pentru siguranţa tuturor, am decis să-mi fac un test COVID, care a ieşit pozitiv. Mi-am făcut investigaţii la plămâni, analize de sânge. Nu pare a fi o situaţie complicată, dar trebuie urmat un tratament”, a declarat, luni, pentru Agerpres, Adrian David.

El a declarat că va sta în izolare, alături de familie, iar după cinci zile va repeta testul pentru infecţia cu COVID-19.