Ce a declarat un ieșean ca să scape după ce și-ar fi omorât iubita

Publicat: 17 02. 2018, 19:13

Bărbatul în vârstă de 42 de ani a ajuns, sâmbătă, la spital, în urma unui incendiu produs într-o casă din localitatea Podu Iloaiei – Henci, județul Iași.

Medicii din cadrul Spitalului Clinic de Urgențe „Sfântul Spiridon” Iași au constatat că bărbatul avea o tăietură în zona cefei.

„În urma incendiului au fost două victime. Bărbatul adus la unitatea noastră avea o plagă în regiunea cervicală, după ce, conform spuselor sale, a sărit pe geam, dar și o arsură de gradul I. În casă a fost găsită carbonizată o femeie de 52 de ani. Bărbatul a declarat că femeia, care era concubina lui, l-ar fi bătut și ar fi încercat să arunce cu televizorul în el, moment în care s-ar fi electrocutat, iar apoi s-a produs un incendiu”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Potrivit acesteia, bărbatul a fost tratat și a fost lăsat să plece acasă.

La ieșirea din spital însă, bărbatul a fost ridicat de polițiști și dus la audieri.

Conform anchetatorilor, femeia găsită decedată în casa din localitatea Podu Iloaiei – Henci avea o plagă tăiată la gât și, din câte se pare, focul ar fi fost pornit, de fapt, de către bărbat, pentru a ascunde crima.

„În urma cercetărilor efectuate la fața locului, polițiștii l-au luat pe bărbat de la spital, l-au dus la audieri și s-a decis reținerea lui pentru 24 de ore, sub acuzația de omor. Cercetările au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunal”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași, Anca Vîjiac.