Ce au găsit polițiștii acasă la un brașovean. Bărbatul a fost reținut imediat

Publicat: 21 12. 2015, 17:46

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov, comisar șef Liviu Naghi, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că polițiștii au făcut o percheziție la locuința unui brașovean de 48 de ani, în urma căreia a fost găsit un revolver de peste o sută de ani, funcțional, produs în Belgia, precum și 37 de cartușe cu glonț pentru care bărbatul nu a putut prezenta niciun document de proveniență, și nici nu avea permis de port-armă.

„La data de 17 decembrie, polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, au făcut o percheziție la locuința unui bărbat de 48 de ani. Cel în cauză, din municipiul Brașov, este bănuit de comiterea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”, a spus Naghi.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, dar după expirarea mandatului de reținere a fost pus în liberate deoarece procurorii Parchetului Judecătoriei Brașov nu au formulat propunere de arestare pe numele acestuia.

Bărbatul, care este muncitor în construcții, a declarat anchetatorilor că ar fi găsit revolverul și muniția, în urmă cu câteva zile, în timpul unor lucrări la o casă, însă nu a declarat organelor de poliție descoperirea.

„Din probatoriul administrat în cauza până la acest moment a reieșit faptul că în perioada noiembrie – decembrie 2015, inculpatul a deținut la domiciliul din municipiul Brasov, fără a avea permis de port-armă, o armă tip revolver de calibrul 450 Long Revolver letală și 37 de cartușe de același calibru, pe care le găsise în podul unei case”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Totuși, anchetatorii au informații că brașoveanul deținea arma, care are o valoare de aproximativ 500 de euro, de câteva luni și că intenționa să o vândă.

Cercetările în acest dosar sunt continuate de polițiști, pentru documentarea întregii activități infracționale a asuspectului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.