Ce program vrea primarul Sorin Oprescu să aibă terasele din Centrul Vechi al Capitalei

Publicat: 20 02. 2013, 20:16
Actualizat: 24 10. 2014, 17:03

După ce în urmă cu o lună de zile propunea ca terasele din Centrul Vechi să fie închise de la ora 22.00, Sorin Oprescu vrea acum ca barurile și terasele să fie deschise până la ora 4 dimineața.

Pentru aceasta el va supune aprobării Consiliului General al Municipiului București „Regulamentul privind organizarea și funcționarea teraselor sezoniere din perimetrul Centrului Istoric” în ședința din 25 februarie, prin care propune închiderea acestora de la ora 4 dimineața.

Edilul spune că ora a fost decisă de comun acord cu patronii teraselor sezoniere, pentru ca aceștia să elibereze domeniul public de mobilier pentru ca străzile să poată fi splălate.

Noul regulament a fost supus dezbaterii publice timp de 30 de zile, iar inițial primăria propunea ca terasele să fie deschise  doar până la ora 22.00. Excepție de la această regulă aveau numai  terasele din perimetrul delimitat de străzile Lipscani, Bulevardul I.C. Brătianu, Splaiul Independenței și Calea Victoriei, care puteau funcționau până la ora 24.00 în timpul săptămânii, în weekend până la ora 1.00.