Ce propunere are un bucureștean pentru Căpitănia Mamaia, după accidentul de elicopter de pe lacul Siutghiol

Publicat: 24 12. 2014, 10:21

După tragedia petrecută pe 15 decembrie, președintele Asociației Naționale a Scafandrilor Amatori și Profesioniști vrea să inițieze un proiect de cartografiere a lacurilor din județul Constanța și să ceară ajutor Executivului pentru a asigura prezența unei bărci pe lacurile mari, informează digi24.ro.

Deocamdată, el a obținut acordul unei persoane fizice din București ca aceasta să pună la dispoziția Căpităniei Mamaia o barcă unicat în România. Aceasta are o valoare de 400.000 de euro și este dotată cu două motoare a câte 500 de cai-putere, poate atinge viteza maximă de 320 km/h, are o capacitate de 8 persoane și este foarte stabilă.

Ambarcațiunea ar putea sta pe lacul Siutghiol în dreptul Căpităniei și ar fi deservită de șase scafandri care ar lucra câte doi pe tură. Proprietarul bărcii a mai precizat că dacă propunerea sa este acceptată, va oferi o a doua barcă.

Un alt ajutor vine de la aerodromul din Tuzla, care va oferi gratuit tuturor angajaților SMURD Constanța cursul de supraviețuire într-un elicopter scufundat. Acest curs ar costa în mod normal 550 de euro și presupune două module teoretice și unul de practică. Cei interesați pot participa la cursuri începând cu 5 ianuarie.