Ce s-a întâmplat cu 70 de turiști după ce telecabina de la Bâlea s-a defectat

Publicat: 20 01. 2016, 11:56

Șeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că telecabina de la Bâlea s-a defectat și 70 de turiști nu mai pot coborî.

Adrian David a precizat că nu există probleme medicale, iar patrula Salvamont de la Bâlea Lac monitorizează situația.

La rândul său, Arnold Klingeis, managerul firmei care administrează telecabina, a precizat că este vorba despre o piesă care trebuie schimbată.

„Piesa a ajuns deja la Bâlea Lac și va fi înlocuită în cursul nopții sau mâine (miercuri – n.r.). În această seară, turiștii nu mai pot coborî, doar mâine, după remedierea problemei. Sperăm să fie vorba doar despre această piesă, vedem după ce o înlocuim”, a declarat Arnold Klingeis.

El a precizat că turiștii sunt cazați la cabanele din zonă.

În această perioadă a anului, telecabina este singura modalitate de a ajunge la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, Transfăgărășanul fiind închis și blocat de zăpadă.

La Bâlea Lac zăpada măsoară aproape un metru, iar meteorologii anunță temperaturi minime care, în timpul nopții, pot coborî până la minus 22 de grade Celsius, iar maximele zilei nu vor urca la mai mult de minus 11 grade Celsius.