Ce s-a întâmplat cu pensiunea din Rimetea unde 15 copii s-au intoxicat de la mâncare

Publicat: 20 07. 2015, 19:38

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, Cornel Pițu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că inspectorii sanitari au decis să suspende activitatea pensiunii din comuna Rimetea, unde 15 copiii s-au intoxicat după ce ar fi consumat mâncare alterată.

Pițu a spus că DSP nu a sancționat unitatea turistică, deoarece așteaptă finalizarea anchetei declanșate în acest caz, cu atât mai mult cu cât pensiunea are autorizația sanitară expirată.

Potrivit sursei citate, 11 dintre cei 15 copii care fuseseră internați la Spitalul Aiud au fost externați la sfârșitul săptămânii trecute, iar ceilalți patru, internați la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Alba, urmează să fie externați luni sau cel târziu marți dimineață.

Cincisprezece copii, cu vârste cuprinse între 10-14 ani, aflați într-o tabără în comuna Rimetea, din județul Alba, au ajuns, vineri, la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară cauzate, cel mai probabil, de mâncarea servită la pensiunea unde erau cazați.

Un număr de 11 copii au fost internați la Spitalul Aiud, iar restul la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Alba, ei fiind transportați la cele două unități medicale după ce, în cursul dimineații au avut grețuri, vărsături, febră, dureri abdominale și s-au deshidratat.

Direcția de Sănătate Publică Alba a deschis o anchetă în acest caz, a prelevat probe de alimente din bucătăria pensiunii și urmează să stabilească cauzele care au dus la intoxicarea copiilor.