Ce salarii au angajații din domeniul transporturilor. Cât câștigă un șofer de TIR

Publicat: 21 02. 2022, 13:09
Actualizat: 22 02. 2022, 14:33

Un angajat din domeniul transporturilor și distribuției câștigă aproximativ 3.400 de lei pe lună. Totuși, salariile variază. Un curier primește 2.400 de lei, un dispecer – 3.400 de lei, iar un manager de parc auto – 4.500 de lei, conform informațiilor oferite pe platforma eJobs.

Potrivit Institutului Național de Statistică (INS), media salarială din transporturi este apropiată de media pe economie din acest moment. În luna decembrie 2021, salarial mediu net a fost ridicat la 3.879 lei.

„Totuși, există diferențe de venituri în funcție de ramura despre care vorbim: angajații din transporturile aeriene, de exemplu, câștigă semnificativ mai mult, la fel și cei care lucrează în transporturile internaționale”, spune Raluca Dumitra, directorul de marketing al eJobs România, relatează Libertatea.ro. „Zona de curierat, de asemenea, care a cunoscut un avânt fantastic odată cu pandemia, raportează venituri reale considerabil mai mari decât salariul de bază, căci intervin și bacșișurile, deloc neglijabile. Astfel, un curier poate să ajungă să închidă o lună și cu un venit de peste 4.000 lei”, mai arată reprezentantul eJobs.

Șoferii de TIR, la mare căutare

Cei mai căutați angajați sunt șoferii pentru cursele naționale și internaționale, dar și cei pentru camioanele de mare tonaj. Salariile acestora pot ajunge chiar și la 3.000 de euro, la care se adaugă și diurne ori sporuri pentru condițiile și programul de lucru.

În ceea ce privește poziția de manager parc auto, salariile pot să depășească 6.000 de lei net pe lună, dacă persoana angajată gestionează o flotă internațională.