SECRET. Ce știu nord-coreenii despre dispariția lui Kim Jong Un! Adevărul este secret de stat

Publicat: 29 04. 2020, 10:09
Actualizat: 29 04. 2020, 10:10

Majoritatea  nord-coreenilor habar  nu au care este situația dictatorului Kim Jong Un. Mai mult, starea liderului suprem este secret de stat și oricine vorbește despre acest subiect poate fi acuzat de înaltă trădare.

Cu toate că presa internațională tratează intens dispariția liderului din Coreea de Nord, considerat drept cel mai periculos om din lume, nord-coreenii știu foarte puține lucruri, spre deloc, legate de starea de sănătate a acestuia. În plus, o mare parte a populației habar nu are că președintele e dat dispărut.

Potrivit sport.ro, două surse Reuters din Coreea de Sud au încercat sa ia legătura cu apropiați din partea comunistă a peninsulei. Cetățenii din Nordul comunist nu știau ca dictatorul n-a avut nicio apariție publică de doua săptămâni, deși informația a fost confirmata de instituții mari de presa din lumea liberă! Mai mult, persoanele contactate au închis telefonul imediat după ce numele lui Kim Jong Un a fost adus în discuție. Informația dă naștere altor scenarii referitoare la realitatea care le-a fost, de fapt, prezentată nord-coreenilor în ultimele zile, după ce Kim ar fi suferit intervenția eșuata pe cord.

Situația medicală a lui Kim e secret de stat in Coreea de Nord, iar speculațiile în legătură cu sănătatea lui sau a celorlalți lideri comuniști pot aduce condamnări la închisoare pentru trădare.

Absenta lui Kim pe 15 aprilie de la omagierea bunicului sau, Kim Il Sung, e una fără precedent. Acest detaliu i-a făcut atât pe americani, cât și pe vecinii din Sud să intre la bănuieli în privința stării de sănătate a lui Kim Jong Un, despre care s-a aflat, ulterior, că ar fi fost victima unei operații care nu i-a putut rezolva problemele cardiace cu care se confrunta de ani buni.