Ce trebuie să faci să nu-ți fie ascultat telefonul dacă ai cartela pre-pay

Publicat: 13 04. 2014, 17:29
Actualizat: 21 10. 2014, 21:36

Cu toate acestea, românii au găsit o metoda de a scăpa de riscul ca telefoanele să fie ascultate. Specialiștii în filaj spun că românii vor evita să-și cumpere cartele și să-și dea codul numeric personal, potrivit ziarului Ring

„Oamenii o să se ducă și o să cumpere 100 de cartele și o să le vândă în piață la Vitan, pentru că nu ai cum să pui o interdicție la cumpărarea cartelelor. Sigur se va dezvolta o piață de achiziție a mai multor cartele pentru a fi revândute. După părerea mea, legea aceasta vizează în primul rând teroriștii. Un om de afaceri sau un politician poate să trimită oricând pe cineva să ia o cartelă și să se oprească pe stradă să-i zică unui amărât să cumpere cartele”, a declarat Mihai Belu, director general al unei companii de anchete și filaj, pentru ziarul Ring.

Specialiștii spun că este de așteptat să apară anunțuri de vânzări ale cartelelor deja achiziționate de către cei care vor să câștige ceva bani în plus.

În România există 13 milioane de cartele pre-pay, ceea ce reprezintă mai mult de jumătate din totalul cartelelor SIM active. Potrivit unui proiect de lege inițiat de guvern, ce urmează a fi aprobat de parlament, persoanele care dețin o cartelă pre-pay vor fi obligate să se înregistreze la operatorul de telefonie cu un act de identitate, sub sancțiunea sistării serviciului, iar cele care doresc să cumpere o astfel de cartelă vor trebui, la rândul lor, să prezinte un act de identitate pentru a primi cartela.