Cea mai mare bancă din Germania pregătește concedieri masive

Publicat: 29 10. 2015, 10:56

Cea mai mare bancă din Germania va desființa aproximativ 9.000 de posturi, iar alți angajați vor pleca din bancă în cadrul vânzărilor de active, a precizat joi instituția financiară.

Cryan, care în luna iulie a preluat funcția de director general de la Anshu Jain, trebuie să restrângă cheltuielile, să îmbunătățească rezervele de capital și să inverseze declinul acțiunilor care a făcut ca Deutsche Bank să aibă cea mai slabă capitalizare de piață în rândul băncilor cu operațiuni globale.

Deutsche Bank va renunța la operațiunile din 10 țări, va reduce numărul clienților pentru serviciile de investiții și va restrânge operațiunile pe piețele financiare cu 50%.

Concedierile vor avea loc în condițiile în care Deutsche Bank a raportat joi pierderi de 6 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, în conformitate cu avertismentele legate de profitabilitate făcute recent.

În trimestrul al treilea, banca a reevaluat în scădere valoarea diviziei de investment banking și alte active, pe fondul restructurării activităților și a reglementărilor mai stricte.

Acțiunile Deutsche Bank au inversat joi creșterea inițială, trecând pe o scădere de 0,8%.