CEHIA se pregătește să relaxeze restricțiile de izolare

Publicat: 06 04. 2020, 20:25
Actualizat: 06 04. 2020, 20:26
Se relaxează restricțiile în mai multe țări din Europa

Guvernul ceh vizează o relaxare a izolării care paralizează economia ţării, în cazul în care situaţia epidemiei se confirmă în zilele următoare, relatează Reuters.

Cehia a fost unul dintre primele state din Europa care a declarat starea de urgenţă, în martie, în vederea unei împiedicări a răspândirii noului coronavirus. Numărul cazurilor confirmate de covid-19 era, la vremea respectivă, de până în 200.

În total, Cehia înregistrează în prezent 4.591 de contaminări, însă creşterea zilnică a contaminărilor a fost sub 10% în ultimele zile. Potrivit Agerpres, Praga a anunţat duminică cel mai mic bilanţ de noi contaminări de la 22 martie.

Și guvernul Germaniei intenţionează să relaxeze, începând din 19 aprilie, restricţiile privind deplasările impuse pentru încetinirea răspândirii epidemiei de coronavirus.

Germania nu este singura țară care se gândește la relaxări care par de neconceput în țări ca Italia, Spania sau Franța. Ministerul german de Interne a elaborat un plan care prevede relaxarea restricţiilor privind deplasările începând din 19 aprilie, cu obligativitatea purtării măştilor de protecţie în public, limitarea adunărilor mari de persoane şi depistarea rapidă a reţelelor de contagiere