Cei doi polițiști de la Permise care l-au băgat în față pe Dan Șova, sancționați cu 5% din salariu

Publicat: 09 05. 2017, 15:39
Actualizat: 30 03. 2019, 02:05

„În urma aspectelor semnalate în data de 06.04.2017, referitoare la activitatea de preschimbare a permiselor de conducere de către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului jud. Ilfov, la nivelul unității noastre s-a declanșat o procedură de verificare. Comisia de cercetare disciplinară a stabilit că faptele a doi lucrători implicați constituie abateri disciplinare, aceștia fiind sacționați, conform prevederilor legale, cu «mustrare scrisă», respectiv «reducerea salariului de bază pe o durată de 2 luni cu 5%»”, se arată într-un comunicat al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, remis marți MEDIAFAX.

Fostul senator Dan Șova a fost surprins, la începutul lunii aprilie, de deputatul USR Cornel Zainea în timp ce ar fi fost ajutat să „sară’ rândul pentru a-si preschimba permisul auto. Ulterior, la nivelul Direcției de Permise a fost declanșată o anchetă.

Dan Șova a declarat, referitor la acuzațiile potrivit cărora ar fi fost ajutat să intre în față la coada de la permise, că și-a făcut dosarul cu o săptămână înainte și că s-a dus la un ghișeu gol.

„Mi-am făcut dosarul ca orice cetățean al României, cu o săptămână înainte să mă prezint. În ziua în care am fost acolo, am intrat pe ușa principală și m-am dus la un ghișeu la care nu se afla nici măcar o persoană. Un ghișeu gol. Cel care a scris ce a scris, nu știu cine a scris, solicitați-i o poză cu persoană la coadă în fața căreia m-am băgat”, a declarat fostul senator Dan Șova.