Cei doi turiști care au trimis mesaje cu textul Help au fost găsiți în Munții Făgărașului

Publicat: 08 09. 2019, 14:28

Potrivit Salvamont Sibiu, un bărbat a sesizat, duminică, printr-un apel la 112, faptul că a primit două mesaje cu textul Help de la fiica sa și prietenul acesteia, care sunt plecați în zona montană Podragu, din Munții Făgărașului. Ulterior, bărbatul a încercat să ia legătura cu cei doi, dar nu a reușit, așa că a sunat la 112.

Doi jandarmi montani de la postul Bâlea au plecat în căutarea celor doi, iar elicopterul SMURD de la Târgu Mureș era pregătit să decoleze pentru a survola zona.

 

În cele din urmă, cei doi turiști au fost găsiți de jandarmii montani pe traseul Balea Lac-Podragu.

Știrea inițială

Doi turiști, care au transmis un mesaj tip SOS, sunt căutați, duminică, de salvamontiștii din Sibiu în Munții Făgărașului. La acțiune va participa și elicopterul SMURD Mureș.

Potrivit reprezentanților Salvamont Sibiu, doi turiști au trimis, duminică, un SMS tip SOS, coordonate GPS – lacul Podrăgel, Munții Făgărașului.

Salvamontiștii susțin că nu au reușit să îi contacteze pe turiști și că doi jandarmi au pornit de la Bâlea în căutarea lor.

„Elicopterul SMURD Mureș va decola în scurt timp într-o misiune de căutare în zonă”, au mai transmis reprezentanții Salvamont Sibiu.