Cel puțin 500 de morți din cauza caniculei în Pakistan

Publicat: 23 06. 2015, 15:43

Peste 450 de persoane au murit doar în Karachi de la începutul Ramadanului, vineri, a declarat ministrul Sănătății din provincie, Jam Mehtab Dahar.

Temperaturile se situează în jurul valorii de 45 de grade Celsius de trei zile, a declarat Ghulam Rasool, directorul general al Departamentului pakistanez de meteorologie.

Bilanțul morților ar putea crește întrucât 4.000 de persoane au fost tratate în spitale din cauza insolației sau epuizării, a declarat Ijaz Afzal, director în Ministerul Sănătății din provincie. Aproape toate decesele s-au produs din cauza insolației și epuizării, a declarat medicul Seemin Jamali.

Medicii militari și din cadrul agențiilor civile au instalat zeci de corturi medicale temporare pentru a trata persoanele afectate de deshidratare și insolație, a declarat armata.

Aproximativ 20 de persoane au murit în alte zone din Sindh, a declarat Meraj Ahmed, angajat al Fundației Edhi, cea mai mare organizație umanitară din Pakistan. Canicula a provocat aproximativ 20 de morți în sudul provinciei Punjab, din centrul țării, a declarat medicul Naseer Ahmed de la serviciul național de urgență. În orașul estic Lahore, cel puțin 2.000 de copii au fost tratați în spital de diaree, a declarat medicul Shakoor Bangash.

Aproximativ 2.500 de persoane au murit în aprilie și mai din cauza caniculei în statele Andhra Pradesh și Telagana din India, vecinul din est al Pakistanului.