Cel puțin nouă persoane dispărute, după erupția unui vulcan în apropiere de Yemen

Publicat: 15 02. 2012, 10:31
Actualizat: 05 06. 2012, 15:16
Cel puțin nouă persoane au fost date dispărute în urma erupției unui vulcan în largul coastelor yemenite ale Mării Roșii, care a aruncat lavă la sute de metri în aer, au anunțat în cursul acestei dimineți o serie de oficiali din cadrul marinei canadiene și agenția națională de presă din Yemen, relatează Reuters.

Cel puțin nouă persoane au fost date dispărute în urma erupției unui vulcan în largul coastelor yemenite ale Mării Roșii, care a aruncat lavă la sute de metri în aer, au anunțat în cursul acestei dimineți o serie de oficiali din cadrul marinei canadiene și agenția națională de presă din Yemen, relatează Reuters. Erupția vulcanului s-a produs pe insula Jazirt Mount al-Tair, situată la circa 140 de kilometri de Yemen.

Ministrul Petrolului din Yemen, Khaled Mahfoudh Bahah, a declarat că mai multe cutremure au fost resimțite duminică pe insulă, provocând erupția.

Președintele Ali Abdullah Saleh a ordonat marinei yemenite să trimită echipe de salvare pe insulă și să înceapă căutările pentru găsirea a nouă persoane dispărute, potrivit agenției Saba.

O fregată canadiană, HMCS Toronto, a demarat operațiuni de căutare și de salvare, la cererea pazei de coastă din Yemen. În momentul erupției vulcanului, flota NATO se îndrepta spre Canalul de Suez, potrivit unui comunicat al marinei canadiene.