Cele mai periculoase zone de scăldat de pe litoralul românesc

Publicat: 09 08. 2022, 22:00

Cele mai periculoase zone de scăldat de pe litoralul românesc sunt acele locuri în care salvamarii spun că „marea cere un om”. Iată locurile unde poți înota doar dacă ești atent.

De departe, cea mai periculoasă zonă este în Mangalia între digul de nord și cel de sud. Aici, spun salvamarii că în perioada august – septembrie, marea este agitată și oricine se aventurează în apă riscă enorm din cauza curenților foarte puternici.

De asemenea, și în Olimp sunt zone cu curenți puternici, sau în zonele Alpin – Davos. În Neptun, la Steaguri se formează gropi în apă iar atenția trebuie să fie sporită.

Nici stațiunea Costinești nu este una sigură, fiind cea mai aglomerată stațiune din această vară, are o zonă extrem de periculoasă în preajma digurilor.

Totuși, atenția ar trebui să se îndrepte și către Eforie, zona Belona Port, Belona Sud, debarcader şi Acapulco, unde există curenţi puternici care pun viaţa în pericol, mai ales când marea este furioasă.

În Mamaia şi Constanţa pericolul apare în zona digurilor, potrivit Antena3.ro.

Obiectele gonflabile sunt cele mai periculoase

Obiectele gonflabile care par că să ajute când ești în apă și creează sentimentul de siguranță sunt cele mai periculoase ,de fapt.

Acestea pot fi luate de curenți destul de ușor și te pot duce într-o zonă destul de periculoasă.