Celulă de criză la Chișinău. Patru cetățeni moldoveni au murit în accidentul aerian din Coasta de Fildeș. UPDATE

Publicat: 14 10. 2017, 19:39

This browser does not support the video element.

UPDATE 19:30 Autoritatea Aeronautică Civilă (ACC) din R.Moldova a fost informată de autoritățile din Coasta de Fildeș despre producerea unui accident aerian în apropierea aeroportului din Abidjan pe 14 octombrie 2017. Aeronava, de tip Antonov An-26, era înregistrată în Republica Moldova și aparține companiei Valan International Air Cargo. Avionul efectua un transport în baza unui contract cu armata franceză, informează Unimedia.
 
Guvernul Republicii Moldova a format o celulă de criză și a trimis o echipă în Coasta de Fildeș, unde, potrivit presei internaționale, patru cetățeni moldoveni au murit, iar alți doi au fost răniți în accidentul aerian.
 
Premierul Pavel Filip i-a cerut viceprim-ministrului Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, formarea unei celule de criză. O echipă de investigare din cadrul Autorității Aeronautice Civile a Republicii Moldova va pleca de urgență în Coasta de Fildeș pentru a participa în calitate de observatori la investigarea cauzelor accidentului aerian.

Reamintim că patru cetățeni moldoveni au murit, iar alți doi au fost răniți în accidentul aerian produs sâmbătă în statul Coasta de Fildeș, afirmă surse oficiale citate de site-ul 20Minutes.fr și de BBC News.

La bordul avionului cargo, de tip Antonov, se aflau zece persoane. Conform unor surse oficiale din Coasta de Fildeș citate de 20Minutes.fr, de BFMTV și de BBC News, patru cetățeni moldoveni au murit, iar alți doi moldoveni și patru francezi au fost răniți.

Avionul cargo transporta echipamente militare ale armatei franceze. Aeronava era utilizată de armata franceză în cadrul Operațiunii antiteroriste „Barkhane”, efectuată în zona Sahel, au declarat surse oficiale sub protecția anonimatului. Armata franceză are o bază militară în orașul Abidjan.