CERCETARE. Tânără prinsă în timp ce încerca să dea mită, după ce polițiștii i-au confiscat mai multe lucruri

Publicat: 07 05. 2020, 12:24
Imagine cu caracter ilustrativ

O tânără din judeţul Bistriţa-Năsăud a fost prinsă în flagrant în timp ce oferea 2.500 de lei mită pentru doi poliţişti, cărora le-a cerut să-i restituie banii şi lucrurile confiscate în timpul unei percheziţii care viza un dosar de evaziune fiscală.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie, tânăra în vârstă de 26 ani a fost prinsă în flagrant în timp ce dădea mită către doi ofiţeri de poliţie, ambii din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud.

„Tânăra a dat drept mită suma de 2.500 de lei (1.250 lei pentru fiecare), pentru ca poliţiştii să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, respectiv să-i restituie 14.700 lei, 100 de euro, un telefon mobil şi un laptop, ridicate la o percheziţie domiciliară efectuată în aceeaşi zi, într-un dosar penal având ca obiect infracţiunea de evaziune fiscală”, se arată în comunicat.

Cei doi poliţişti au refuzat mita şi au formulat un denunţ la DGA, care a sesizat imediat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa Năsăud şi a fost organizat flagrantul.

Tânără este cercetată acum pentru dare de mită şi a fost plasată sub control judiciar pentru o perioadă de 30 de zile.