CERINȚĂ. Noi reguli pentru cei care stau la bloc! Ce nu mai au voie să facă de acum încolo

Publicat: 01 07. 2020, 11:21

Un nou proiectr ce îi vizează pe locatarii de la bloc a fost aprobat de către Camera Deputaților. Proprietarii de apartamente vor fi nevoiți să respecte mai multe reguli, altfel riscă amenzi usturătoare!

Noua prevedere legislativă impune condiții în plus pentru cei care plănuiesc să închidă balcoanele sau loggiile aflate la parterul blocurilor, scrie botosaneanul.ro.

Ce aprobări vor fi necesare pentru închiderea unui balcon

Noul proiect de lege prevede ca cei care vor să închidă balcoanele aflate la parterul blocurilor să aibă nevoie de acordul nu doar al vecinilor, ci și al întregii asociații de proprietari!

De asemenea, motivele pentru care o persoană va dori să își închidă balconul sau loggia vor trebui să fie bine întemeiate, printre acestea numărându-se: reducerea noxelor, zgomotelor, probleme de securitate a apartamentului etc.

„Cu acordul asociației de proprietari se pot efectua lucrări de închidere a balcoanelor sau loggiilor aflate la parterul clădirilor de locuit multietajate dacă modificările aduse construcției se efectuează din motive legate de securitate, de atenuare a efectelor noxelor, zgomotelor, gunoaielor, precum si pentru siguranța și sănătatea celor care locuiesc în apartamentul respectiv”, scrie în legea adoptată de Camera Deputaților.

PROPRIETARII de apartamente, AMENDAȚI cu până la 10.000 de lei. Fondul de rulment, OBLIGATORIU

Noua Lege a Asociaților de proprietari a intrat în vigoare. Fondul de rulment a devenit obligatoriu în 2018. O prevedere importantă ține de obligativitatea plății fondului de rulment, care va încuraja datornicii, susține Radu Opaina, liderul Federației Asociațiilor de Proprietari. Cei care schimbă destinația apartamentelor fără să treacă prin tot procesul legal, care fac modificări ce nu se încadrează în lege, care refuză să coopereze cu asociația pentru reparații aferente proprietății comune, care refuză accesul de urgență în apartamente sau care stau pasivi în cazul unor reparații necesare și îi prejudiciază pe restul locatarilor vor putea fi amendați conform noii legi.