Chestorul Vasile Viorel: „Cioacă poate fi condamnat și în lipsa cadavrului Elodiei”. Cum a încercat polițistul să îi inducă pe anchetatori pe piste false

Publicat: 02 02. 2013, 19:29
Actualizat: 09 08. 2015, 08:11

Polițistul Cristian Cioacă ar putea fi condamnat la închisoare pentru uciderea soției sale, avocata Elodia, chiar și în lipsa unui cadavru, susține chestorul Vasile Viorel, într-un interviu acordat RTV.

„Nu este obligatorie existența unui cadavru pentru condamnarea unui suspect”, a declarat Vasile Viorel.

Chestorul, care s-a ocupat de cazul Cioacă, a explicat cum s-a ajuns ca polițistul să își omoare soția ș I ce s-a întâmplat ulterior.

„Cu două zile înainte de incident, Cioacă a văzut niște poze care confirmau relația extraconjugală a Elodiei. El avea bănuieli, însă abia atunci s-au confirmat”, a explicat chestorul Vasile Viorel.

Când a început să fie urmărit penal pentru fapta sa, Cioacă a indus anchetatorii pe mai multe piste false, susține chestorul. „Cioacă a încercat să îi încurce pe anchetatori. Le-a spus că Elodia a plecat din țară. Interpolul a căutat-o în 190 de țări și nu a găsit nimic”, a explicat Vasile Viorel.

De asemenea, Cioacă le-a spus anchetatorilor că sângele descoperit în locuința sa este al Elodiei, însă ar proveni de la un avort, nu de la o crimă. „Nu există avort cu sânge împrăștiat pe pereți, e o diferență între sângele care se scurge și sângele care țâșnește”, a explicat chestorul Vasile Viorel.

Totuși, nu toată lumea este de accord cu chestorul Viorel, unii polițiști spunând că nu există crimă fără cadavru. Practic, dacă anchetatorii nu găsesc rămășițele Elodiei, Cioacă ar trebui eliberat după 180 de zile petrecute în arest preventiv, acesta fiind termenul legal, susține o parte a Poliției.