Chiliman după anunțarea REZULTATELOR EXIT POLL ALEGERILOR LOCALE 2012: Votul din Sectorul 1 e o apăsare foarte mare, să nu înșel încrederea

Publicat: 10 06. 2012, 23:25
Actualizat: 15 10. 2012, 04:43

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat, duminică, după prezentarea rezultatelor exit poll-urilor, că votul bucureștenilor la alegerile locale 2012 este o onoare, dar și o apăsare, pentru că nu trebuie să le înșele încrederea și trebuie să le apere în continuare interesele.

„Cred că a câștigat până la sfârșit seriozitatea, implicarea și cred că așa au vrut cetățenii, o implicare a unui primar care să facă mai puțină politică și mai multă administrație, să nu vorbească foarte mult, dar să facă mai mult”, a declarat Andrei Chiliman, pentru MEDIAFAX.

Primarul Sectorului 1 a arătat că importantă în această campanie electorală a fost implicarea în proiecte și programe adresate cetățenilor. „Cred că am reușit să aduc în aceasă campanie ideile și proiectele pe care vreau sa le fac. Mulțumesc tuturor celor care m-au votat, bucureștenilor care au venit la vot. Este o onoare această încredere, dar este și o apăsare foarte mare, pentru că trebuie să nu le înșel încrederea și le voi apăra în continuare interesele, împotriva oricărei puteri politice, așa cum am făcut-o și până acum”, a afirmat Chiliman.

El a mai declarat că în noul mandat își propune continuarea proiectelor din mandatul trecut, extinderea proiectului de reabilitare a blocurilor, introducerea energiilor alternative pe scară largă, extinderea spațiilor verzi, toate făcând parte dintr-un proiect prezentat în 2008, și anume transformarea Sectorului 1 în cea mai avansată comunitate din România.

Despre relația viitoare cu conducerea PNL, Andrei Chiliman a spus că, în mod normal, „va rămâne o relație corectă”.

„Nu văd care să fie problema. Eu întotdeauna am fost împlicat mai mult pe partea de administrație și mai puțin pe partea de politică, pentru că dacă faci politică și introduci politica în administrație, atunci administrația va fi făcută prost. Eu m-am preocupat în acești opt ani de administrație și mai puțin de politică”, a spus Chiliman.

Potrivit exit-poll-ului CURS, difuzat de Realitatea TV, primăria Sectorului 1 a fost câștigată de liberalul Andrei Chiliman cu 74, 52 la sută, candidatul PDL la acest Sector, Theodor Paleologu, obținând 16,36 la sută.

Valentina Postelnicu, valentina.postelnicu@mediafax.ro