CHINA. Metoda inedită prin care o femeie a făcut avere pe seama avioanelor care întârziau

Publicat: 27 06. 2020, 22:08
Actualizat: 06 04. 2021, 20:21
CHINA. Metoda inedită prin care o femeie a făcut avere pe seama avioanelor care întârziau / Sursă Foto: Shutterstock

O femeie din China care a câștigat sute de mii de dolari pariând pe întârzierile de zbor din țara sa, a fost arestată de autoritățile locale, scrie Next Shark.

Femeia paria pe zborurile domestice care întârziau

Fiindu-i identificat doar numele de familie, Li, femeia de 45 de ani din Nanjing, s-ar fi îmbogățit din sumele câștigate din pariurile pe zborurile locale care decolează târziu, relatează Shanghaiist.

Femeia ar fi făcut rezervari la aproximativ o mie de zboruri

Din 2015 până în 2019, Li ar fi rezervat aproape o mie de zboruri, în ciuda faptului că nu avea planuri de a zbura efectiv nicăieri.

Aceasta a pus la punct o schemă de câștig de bani prin achiziționarea unei asigurări de întârziere de zbor și prin creșterea cererilor de bilete.

Înainte de a cumpăra asigurarea, femeia se pregătea de pariuri analizând modelele meteo locale și predicțiile știrilor, pentru a determina care zboruri ar putea fi întârziate sau anulate.

În încercarea de a evita suspiciunile asupra practicii sale, femeia a folosit nu doar numele ei, ci și numele prietenilor și membrilor familiei în tranzacțiile sale.

Profitând de vulnerabilitățile sistemului, Li a făcut aproximativ 3 milioane de yuani (423.000 de dolari) după ce a rezervat mai mult de 900 de zboruri.

În cele din urmă, autoritățile locale s-au prins de înșelătorie și au început o anchetă amănunțită. Nu a durat mult până când Li a fost reținută. Vineri, femeia a fost acuzată de fraudă.

Furnizorii de servicii de călătorie chinezi lucrează pentru a eficientiza politicile

De atunci, furnizorii de servicii de călătorie chinezi și-au învățat lecția de la conaționala lor și corectează acum lacunele care au făcut ca femeia să câștige atât de mulți bani ilegal.

Politicile sunt actualizate acum pentru a include o prevedere conform căreia compensația poate fi plătită doar pentru cei care au folosit efectiv zborul rezervat.