Cinci copii au ajuns la spital după o intoxicație cu clor la o piscină din Mamaia: 10 copii au fost afectați în total

Publicat: 25 06. 2021, 22:24
Actualizat: 25 06. 2021, 22:25
Sursă FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ

Zece copii au suferit vineri o intoxicație cu clor la o piscină din stațiunea Mamaia. Aceștia au vârste cuprinse între 3 și 9 ani.

Cinci dintre copiii afectați au fost preluați de echipajele medicale ajunse la fața locului. Micuții intoxicați cu clor au fost transportați la Spitalul Județean Constanța.

Momentan se crede că una din pompele care dozează cantitatea de clor a avut o defecțiune și a introdus prea multă substanță în piscină, relatează b1.ro.

Copiii se aflau alături de părinții lor la piscină când au început să aibă dureri mari de gât și stări de vomă. Astfel, adulții au sunat la 112 iar la fața locului au fost trimise șase ambulanțe, inclusiv SMURD.

Se pare că micuții transportați la spital au o stare stabilă de sănătate.

„Există mai multe situații în care se poate ajunge la intoxicația cu clor. O situație frecventă care poate duce la intoxicația cu clor o reprezintă ingestia accidentală de clor. (…) Gravitatea intoxicației cu clor depinde de doza de expunere, de calea de contact cu organismul (inhalatorie, cutanată sau digestivă prin ingestie), de durata expunerii și de eventuale probleme de sănătate preexistente”, explica doctorul Rareș Simu, pentru smartliving.ro.

De asemenea, potrivit acestuia categoriile cele mai expuse la riscul intoxicatiei cu clor sunt:

  • copiii,
  • persoanele cu afecțiuni respiratorii preexistente (astm, rinită, bronșite cronice, BPOC),
  • persoanele cu afecțiuni oculare preexistente (conjunctivite de diferite etiologii, blefarite),
  • persoanele cu afecțiuni cutanate prexistente (dermatite de contact, dermatita atopică, urticarie, psoriazis, rozacee, leziuni traumatice).

Care sunt simptomele intoxiației cu clor

Totodată, acesta a explicat și ce simptome pot apărea în cazul intoxicației cu clor.

În funcție de calea de contact cu organismul:

  • pot să apară manifestări respiratorii – tuse, strănut, senzație de sufocare, respirație șuierătoare, obstrucție nazală, crize de astm și în cazuri grave chiar pneumonia toxică cu edem pulmonar;
  • pot să apară manifestări oculare și cutanate – iritații, prurit, dermatite de contact, blefaro-conjunctivite și chiar arsuri chimice;
  • pot să apară manifestări digestive – greață, vărsături, diaree, crampe abdominale în cadrul unei gastro-enterocolite toxice.