Cinci membri ai clanului Duduianu au fost arestați

Publicat: 26 10. 2012, 15:16
Actualizat: 28 09. 2018, 08:02

Cinci membri ai clanului Duduianu au fost arestați preventiv pentru ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice, șantaj și loviri sau alte violențe, a decis Judecătoria Sectorului 2, la propunerea procurorilor, în urma audierilor de joi.

Polițiștii bucureșteni au făcut, joi, șapte percheziții în București și Ialomița, la locuințele unor membri ai clanului Duduianu.

Anchetatorii au găsit cinci suspecți, pe care i-au dus la sediul Poliției Capitalei pentru a fi audiați.

În urma audierilor, cei cinci au fost reținuți și prezentați ulterior instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Totodată, polițiștii au ridicat de la locuințele membrilor clanului Duduianu mai multe arme albe albe (săbii, cuțite, bâte și topoare), precum și un pistol cu muniție neletală, deținut legal, potrivit Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Potrivit anchetatorilor, în luna iulie, Ianoș Duduianu, zis Nelson, unul dintre liderii clanului cu același nume, în timp ce se afla împreună de trei persoane în zona stadionului Național Arena, a avut un conflict cu alți trei bărbați.

Ulterior, Nelson Duduianu și-a chemat în ajutor mai mulți prieteni, care l-au răzbunat în așa fel încât victimele au ajuns la spital, unde au rămas internate. Spitalul a anunțat poliția, care la acel momentul a luat act de acest incident.

„În fapt, la sfârșitul lunii iulie, pe o stradă din sectorul 2, suspecții au intrat într-un conflict verbal cu trei persoane. În urma conflictului, suspecții au plecat și s-au întors la scurt timp însoțiți de alți bărbați, agresându-i pe cei trei tineri”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Capitalei.

La scurt timp după ce victimele agresiunii au fost externate, Nelson Duduianu le-ar fi pus acestora în vedere că au de plătit „o amendă” de 8.000 de euro, în caz contrar urmând să fie terorizați de membrii familiei sale și de apropiați ai lui.

Cercetările sunt continuate de Poliția Capitalei și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.