Cincisprezece persoane au murit în Polonia într-o singură zi, din cauza frigului

Publicat: 16 02. 2012, 10:03
Actualizat: 19 02. 2012, 05:01
Cincisprezece persoane au murit de frig, în cursul zilei de sâmbătă, în Polonia, unde temperaturile au scăzut sub minus 20 de grade Celsius, a anunțat duminică poliția poloneză, citată de AFP.

Cincisprezece persoane au murit de frig, în cursul zilei desâmbătă, în Polonia, unde temperaturile au scăzut sub minus 20 degrade Celsius, a anunțat duminică poliția poloneză, citată de AFP.”Aceste decese ridică la 47 de persoane bilanțul trist alvictimelor iernii, de la începutul lui decembrie”, a declaratGrazyna Puchalska, o purtătoare de cuvânt a poliției naționale.Este vorba în special de persoane fără adăpost sau de persoane careau murit de frig în urma consumului de alcool.

Poliția patrulează prin locurile frecventate de persoanele fărăadăpost, în special prin parcuri și grădini, unde acești oamenitrăiesc iarna, pentru a-i determina să meagră în centre de cazarepuse la dispoziția lor. Apeluri la vigilență și la solidaritatesunt lansate de mai multe zile, pentru a sensibiliza populația cuprivire la acest pericol.

Mediafax