Cincisprezece persoane, la spital cu toxiinfecție după ce au mâncat la un restaurant din Păltiniș

Publicat: 04 07. 2015, 21:42

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu, Diana Lazar, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că, în total, unsprezece adulți și patru copii au avut simptome de toxiinfecție alimentară, după ce au mâncat la un restaurant din stațiunea Păltiniș.

„Numărul de pacienți nu s-a cunoscut inițial pentru că oamenii au fost plecați într-o drumeție. Erau cazați la o unitate din Păltiniș, au luat masa și au plecat. Medicii le-au acordat îngrijiri în stațiune, apoi toți au fost transportați la spitale din Sibiu”, a declarat Diana Lazăr.

Potrivit sursei citate, starea pacienților este stabilă, sunt conștienți, ei fiind transportați la spital pentru mai multe investigații.

Diana Lazăr a precizat că adulții au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe al Spitalului Județean Sibiu, în timp ce copiii, la Spitalul de Pediatrie din oraș.

Ea nu a putut preciza dacă toți turiștii sunt din Arad, așa cum se știa inițial despre șapte dintre aceștia.

Echipe de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului și de la Direcția de Sănătate Publică Sibiu s-au deplasat la restaurantul din Păltiniș, unde mâncat turiștii, pentru a lua probe din alimente, dar și de la angajați.

Inițial, reprezentanții ISU Sibiu au anunțat că șapte persoane, între care trei copii, din județul Arad, au suferit, sâmbătă, o toxiinfecție alimentară, după ce au mâncat la un restaurant din stațiunea Păltiniș, județul Sibiu, mai multe echipaje medicale intervenind pentru a le acorda primul ajutor.